Autóbérlő kisokos

Mielőtt még autót bérelne mindenképp olvassa el az autóbérlő kisokost. Ezeket a dolgokat érdemes észben tartani autóbérlés során.

  1. Autóbérlés Budapest
  2. Autóbérlő kisokos

Autóbérlő kisokos

Ebben az írásunkban összeszedjük azokat az információkat, amelyeket mindenféleképpen tudni kell még azelőtt, hogy autót bérelne. Ahogy elkezdődnek a nyaralások egyre többen igénylik a bérautókat, azonban nem csak ilyen alkalmakkal jó a bérautó.

Sok olyan helyzet adódhat, amikor szüksége van az embernek bérautóra. Ilyenkor azonban nem jó ötlet ismeretek nélkül belevágni ebbe, mivel könnyen pórul járhat, akár hónapokkal később is problémái lehetne a rossz cégválasztás miatt. 

Ha szeretné elkerülni a problémákat, akkor olvassa el írásunkat. Összeszedtünk minden fontos dolgot, amit tudnia kell ahhoz, hogy béreljen autót. Hogyha bérelni szeretne, akkor olvassa el írásunkat, majd pedig vagy töltse ki az ajánlatkérés ívünket, vagy keressen fel minket telefonon a +36 (20) 254 6475 számon. Várjuk megkeresését.

Fogalmazzuk meg, hogy mi a cél

Fontos, hogy megfogalmazzuk, hogy mit akarunk. Ha pontos autó típust szeretne, akkor olyan céget kell keresni, ahol ez megtalálható. Azonban itt sem mindegy, hogy milyen céget választ, hiszen a kis cégek azokat az autókat adják, amik elérhetőek (értelemszerűen nekik nincs nagy autóparkjuk). Azonban sok esetben a kiscégek sokkal olcsóbbak. Így, ha csak annyi az igénye, hogy városi közlekedésre kell egy autó, akkor keressen fel egy kisebb céget.

Cél lehet például a városi közlekedés, a nyaralás, az áruszállítás, a céges rendezvény, a külföldi partner fogadása, stb. Ezekre a célokra mind-mind más autó kell. Ha minket választ, akkor mi segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb autót a célra.

Autóbérlő kisokos
Autóbérlő kisokos

Kérdezni és kérdezni

Egy autóbérlés során a legfontosabb dolog az, hogy bátran kérdezzen. Minden cégnek más és más a díjszabása, a feltételei, a fizetési módja, a szabályai, így ezekről mindenféleképpen érdeklődni kell. Sok helyen csak készpénzes fizetés érhető el, vannak helyek, ahol kártyával is lehet fizetni. A kisebb cégek általában nem vállalják az autónak a szállítását, azonban más cégek akár a repülőtérre is kiviszik az autót, ha Önnek az lenne a jó megoldás.

A bérléssel kapcsolatban is mindig kérdezzen. Ha nem érti, hogy mi miért, és miért annyi, akkor kérdezzen, hogy el legyenek kerülve a félreértések. Fontos beszélni arról is, hogy milyen biztosítások vannak, vannak-e választható biztosítások, és ezek benne vannak-e már a bérleti díjban. 

Autószemle

Ha mindent megkérdezett, akkor jöhet az autószemle. Bármelyik cégtől is béreljen autót, ez az egyik legfontosabb dolog. Könnyen lehet, hogy a cég maga nem vette észre az autón a hibát (például egy húzódást), a bérlő pedig így bérli ki. Ha a bérlő után veszik észre a hibát, akkor könnyen lehet, hogy a bérlő elveszíti a kaució összegét, hiszen nem tudja bebizonyítani, hogy nem ő húzta meg az autót. De ugyanez igaz a gumik állapotára. Ha a gumik nincsenek jó állapotban, és a bérlőnél defekt lesz, akkor a bérlőt terheli a javítás költsége.

Épp ezért a bérlés előtt fotózzuk le az autót, kiváltképp a kilóméter órát, nézzük meg alaposan, és ha valamilyen hibát észlelünk, akkor azt rögzítjük papíron, hogy így vettük át. Jegyezzük fel az üzemanyagszintet, a motorolaj szintet, a többi folyadékot és az izzóknak az állapotát. Lehet, hogy ez túl sok mindennek tűnik, azonban könnyen komoly és költséges probléma lehet abból, hogyha nincs rendesen végig nézve az autó. 

Autóbérlő kisokos
Autóbérlő kisokos

Kerüljük el a bírságokat

Ahogy külsőleg és belsőleg is megnézzük az autót, úgy a papírjait is fontos megnézni. Ha bérlünk egy autót, akkor mindenféleképpen nálunk kell, hogy legyen a forgalmi és a szerződés, amely igazolja, hogy jogszerűen van nálunk az autó. Fontos megnézni, hogy a különböző matricák megvannak-e. Autópálya, megye matrica, stb. Ha ezek nincsenek meg, akkor vagy meg kell vennie, vagy a későbbiekben Önnek kell kifizetnie a büntetést. Próbálja meg elkerülni a büntetéseket, így nem kell a parkolási bírságot, vagy a gyorshajtás bírságot kifizetnie. Ezek általában szerepelnek a szerződésekben, miszerint a bérlőnek kell ezeket kifizetnie.

Ha további kérdései lennének a bérléssel kapcsolat, akkor kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.