Tudnivalók az autóbérlésről

Autóbérlés nem csak Budapesten hanem vidéken is. Tudnivalók, tanácsok, tippek, ötletek az autókölcsönzéshez.

  1. Autóbérlés Budapest
  2. Tudnivalók az autóbérlésről

Közeledik a jó idő, hamarosan itt a nyár, és a téli lustálkodás helyett egyre több programot szervezünk magunknak, családunknak, barátainknak. Számos esetben autóbérléshez is folyamodunk. Hogy miért? Mert nincs saját autónk, vagy netán elromlott. Olykor többen utaznánk együtt, mint a mennyien beférünk az autóba. És persze az is előfordulhat, hogy egy-egy jeles alkalomra szeretnénk egy kis extrát kipróbálni.

Ezekben az esetekben egy rövid távú autóbérlésbe vágunk bele, hiszen a kölcsönzés ideje néhány nap vagy hét. Mire figyeljünk, hogy ne csalódjuk?

Fogalmazzuk meg pontosan, mit szeretnénk.

Mi a célunk? A funkcionalitás vagy a megjelenés? A költséghatékonyság vagy a kényelem? Netán mindegyik egyszerre? Hány fő utazik a kölcsönzött autóban? Mennyi csomagot szeretnénk szállítani? Mikor kezdődjön a bérlés? Hol szeretnénk átvenni az autót? Mennyi időre van szükségünk bérautóra? Mikor és hol szeretnénk az autót visszaszolgáltatni? Van-e szükségünk extra tartozékokra (pl. gyerekülés, tetőcsomagtartó)? Gondoljuk végig részletesen az igényeinket, hogy elkerüljük a csalódást!

Kisebb cég – olcsóbb ár!

Általában a nemzetközi autókölcsönző cégek hirdetéseit látjuk meg először. De tájékozódjunk, mielőtt döntenénk! Ha kisebb céggel szerződünk, valószínűleg lényegesen olcsóbban juthatunk ugyanahhoz a szolgáltatáshoz. Érdemes azonban szem előtt tartanunk, hogy ezek a cégek esetleg kevesebb bérautóval rendelkeznek, így érdemes időben foglalnunk. Általában nem konkrét autót foglalunk le, hanem kategóriát. Mindig pontosítsuk a kérésünket!

Merjünk kérdezni.

Fontos, hogy merjük feltenni a bennünk felmerülő kérdéseinket. Bármi apró észrevételünk, kérdésünk van, tegyük fel az ügyintézőnek! Fontos, hogy minden részletet pontosítsunk, mert ez a garanciája a majdani elégedettségünknek.

Tudnivalók az autóbérlésről
Tudnivalók az autóbérlésről

Nézzük át!

A későbbi félreértéseket megelőzendő, átvételkor alaposan nézzük át a bérautót! Látunk-e külső sérüléseket, apró karcokat, megvan-e minden dísztárcsa a kerekeken, van-e apró kőfelverődés a szélvédőn? Ezek egyike sem befolyásolja ugyan az autó minőségét, megbízhatóságát, mégis érdemes jelezni az ügyintézőnk felé, hiszen a már meglevő sérülések nem a mi felelősségünk. Ugyanígy legyünk körültekintők az autó belsejét illetően! Ülések tiszták, szakadásmentesek-e? Figyeljünk a csomagtartóban található felszerelésekre! Lehetőség szerint készüljön leltár ezekről.

Visszatérő ügyfeleinknek kedvezményekkel, egyedi ajánlatokkal szolgálunk. Érdeklődjön munkatársainknál!

Legyünk pontosak!

Mint mindenkinél, az autókölcsönző cégeknél is a pontosság megbízhatóságot sugall. Igyekezzünk a bérautóért a megbeszélt időben érkezni! Fontos, hogy a leadás időpontját is pontosan tartsuk be, hiszen a késés többletköltséggel járhat. Általános szokás az, hogy egy órás késés után plusz napot számítanak fel. 

Baj esetén...

Sajnos a közlekedésben rajtunk kívülálló okok miatt is kerülhetünk kellemetlen helyzetbe. Az utunk során megeshet, hogy a bérautón sérülések keletkeznek: rányitják a szomszéd autó ajtaját a parkolóban, nem látjuk a tükörben a virágládát és nekitolatunk, a koccanásokat nem is említve. 

Fontos, hogy azonnal lépjünk kapcsolatba a céggel, ahonnan kölcsönöztük az autót! Tájékoztassuk őket az előállt helyzetről és kérjük ki véleményüket a tennivalókról!

Az autóbérléssel foglalkozó társaságoknak általában van biztosításuk az ilyen esetekre, sőt, sokuknál külön kiegészítő biztosításokat is lehet kötni. Érdemes az utazás előtt ezekről a lehetőségekről is tájékozódni.

Hasonlóan járjunk el, ha esetleg meghibásodik az autó, amit kölcsönöztünk. A bérautók általában jól karbantartottak, rendszeresen szervizeltek, jó műszaki állapotúak. Mindezek ellenére azonban előfordulhat valamilyen nem várt műszaki probléma. Jelezzük azonnal, a legtöbb cég rögtön csereautót biztosít.

Tudnivalók az autóbérlésről
Tudnivalók az autóbérlésről

Biztonságos közlekedést kívánunk!

Ha odafigyelünk ezekre a részletekre és felelősségteljesen használjuk bérautónkat, biztosak lehetünk benne, hogy jó tapasztalatokkal gazdagodunk. 

Ha elégedettek voltunk a szolgáltatással, legközelebb érdemes ugyanahhoz a céghez fordulni, ha autót szeretnénk kölcsönözni. 

Egyrészt, már megbizonyosodtunk róla, hogy minden rendben zajlik, másrészt a visszatérő ügyfeleknek a legtöbb cég kedvezményeket is nyújt.