Rövidtávú autóbérlés

Autóbérlés nem csak hosszú távra, hanem rövidtávra is. Pár napos, hetes, alkalmankénti autóbérlés. Az autókölcsönzés előnyei.

  1. Autóbérlés Budapest
  2. Rövidtávú autóbérlés

Egyre népszerűbb az autóbérlés!

Napjainkban egyre népszerűbb az autóbérlés. Leginkább rövidtávra, néhány napra, vagy egy hétvégére, netán egy nyaralás idejére kölcsönzünk autót.

Sokan nem tartanak fent autót, hiszen a hétköznapokban általában nincs szükségük saját autóra. Különösen Budapesten vagy más nagyvárosban igaz ez, ahol a tömegközlekedés nem csak anyagilag, hanem leginkább időben jelent megtakarítást. Hiszen egy saját autó fenntartása nem olcsó.

Egyrészt kifizetjük a vételárat, és a névre írás költségeit. Ezután következnek az állandó jellegű kiadások: kötelező biztosítás, helyi adók, karbantartás, szervizelés költségei, és az amortizációval még nem is számoltunk. 

Így, ha valakinek nem szükséges a mindennapi munkájához, akkor – érthető okok miatt – nem tart saját autót, hanem bérel egyet, ha úgy hozza a szükség.

Milyen helyzetekben érdemes autót bérelni?

Egyik leggyakoribb eset, amikor elutazunk valahová. Ha nincs autónk, vagy többen utazunk és két autó helyett kedvezőbb egy mikrobuszt bérelni. Lehet ez egy délutáni vagy hétvégi kirándulás, egy esti koncert, netán egy nyaralás.

Szintén népszerű egy-egy fontosabb alkalomra bérelni autót. Egy szülinapi városnéző limuzinos kocsikázás vagy luxusautó az esküvőre. Cégeknek reprezentációs célokra: külföldi vendég fogadására, netán a vendég számára az itt tartózkodás idejére, tárgyalás lebonyolítására, vállalati programokra.

Egyre elterjedtebb ma már az is, hogy egy új modell vásárlása előtt kipróbálási szándékkal kölcsönzünk autót. Hiszen a használat során kiderül, hogy mennyire felel meg az igényeinknek, elvárásainknak az autó, így jelentős költségtől, kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat egy rövid autóbérléssel.

Milyen helyzetekben érdemes autót bérelni?
Mit takar a rövidtávú autóbérlés?

Mit takar a rövidtávú autóbérlés?

Előfordul, hogy csak néhány órára van szükségünk bérautóra. A legtöbb autókölcsönző társaságnál a 24 óra a legrövidebb kölcsönzési idő. Ugyanakkor nem biztos, hogy ár-érték arányban is az éri meg jobban. Mindenképpen tájékozódjunk a bérlés előtt.

A néhány napos, esetleg egy hetes autóbérlés nagyon gyakori. Leginkább akkor fordul elő, ha külföldi vendégeinknek van szüksége bérautóra az itt tartózkodás idejére, netán egy hétvégi utazást tervezünk a barátainkkal vagy a családdal. Ide sorolhatjuk a nyaralásra vagy síelésre utazó autóbérlőket is.

A több hetes autóbérlés is rövid távúnak minősül ugyan, bár kétség kívül az előzőeknél jóval hosszabb időtartam. Természetesen a fentebb felsorolt okok bármelyike indokolhatja, hogy heteken át kölcsönözzünk egy autót, hiszen még így is költséghatékonyabb, mint a saját tulajdonú autó fenntartása.

Az autóbérlés előnyei röviden

Számos előnye van az autóbérlésnek, noha ezt a lehetőséget sokan ritkán veszik számba. Érdemes azonban fontolóra venni a következő gondolatokat:

Bérelt autó esetén sok költségtől megkíméljük magunkat, amik az autó tulajdonosát terhelik. 

Szintén nem mi fizetünk meghibásodás, szervizelés, gumicsere és egyéb használatból adódó problémák felmerülése esetén. A kellemetlen ügyintézéstől, sorban állástól szintén megkíméljük magunkat.

Mivel az autókölcsönző cégek általában újabb évjáratú, jól karbantartott, megbízható autókkal dolgoznak, így biztonságosabb lehet, ha hosszabb útra indulunk.

Szintén nagy előny, hogy mindig a célunknak megfelelő autót bérelhetjük. Ha városi használatra tervezzük, érdemes kisebb kivitelű, alacsony fogyasztású autót kölcsönöznünk, utazáshoz pedig célszerűbb lehet nagy csomagtartós bérautót választanunk. Pénztárcakímélő megoldást kínál a kiegészítő tartozékok széles kínálata is. Nem szükséges beruháznunk gyerekülésre, tetőboxra, navigációs rendszerre.

Az autóbérlés előnyei röviden
Rövidtávú autóbérlés

Tájékozódjunk!

Autóbérlés előtt legyünk mindig körültekintők! Vizsgáljuk meg, mit takar a kölcsönzés díja. Egyes társaságok kilométerkorláttal dolgoznak, mások csak belföldi autóhasználatot engedélyeznek.

Mindig gondoljuk végig alaposan az igényeinket és egyeztessünk a bérlés részleteiről! Bátran kérdezzünk rá a minket érdeklő részletekre, vizsgáljuk meg az ár-érték arányt!

Végezetül, ha már rákaptunk az autóbérlés ízére, legyünk visszatérő vendégek! A legtöbb társaság megbecsüli visszatérő ügyfeleit, kedvezményekkel, extrákkal szolgál. És miért is váltanánk, ha elégedettek vagyunk?