Gyakori kérdések az autóbérlésről

Autóbérléssel kapcsolatos információk. Kérdés-válasz. Az autókölcsönzés gyakran ismételt kérdései.

  1. Autóbérlés Budapest
  2. Gyakori kérdések az autóbérlésről

Mehetünk-e külföldre a bérautóval?

Ha külföldre szeretne utazni bérautójával, van rá lehetőség. Mindenképpen közölje velünk úticélját! Az Európai Unió országaiba szabadon elindulhat, de görögországi és bulgáriai utazást nem támogatunk.

Ilyen hosszú távú utakra csak 1400 cm3-nél nagyobb hengerűrtartalommal rendelkező autókat tudunk biztosítani. Ennek oka egyszerű: a kisebb motorral felszerelt autókat városi használatra tervezték, sem biztonsági, sem kényelmi szempontból nem lenne szerencsés velük külföldre utazni. Költséghatékonyság szempontjából sem érné meg Önnek sem a használata.

Külföldi utakra tudunk biztosítani családi egyterű autókat, kombi autókat valamint 7-9 személyes kisbuszokat, dízel és benzines kivitelben egyaránt.

Bérlés előtt érdemes tájékozódni a célországban érvényben levő szabályokról (környezetvédelmi besorolás elvárásai, pályamatricák, stb.) Ebben természetesen kollégánk is áll az Ön rendelkezésére.

Hol vehetem át a bérautómat?

A bérautó átvételi helye a telephelyünk (1037 Budapest, Bojtár u. 78.). A bérlést megelőzően az átvétel és a leadás pontos helyszínét is előre egyeztetjük Önnel.

Lehetőség van akár a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is átvenni az autót, ha Önnek ott van rá szüksége. Csak megmondja nekünk az érkezés várható időpontját, és mi ott várjuk Önt az autójával. Amennyiben a járat számát is megadja, amivel érkezik, mi nyomon tudjuk követni az Ön érkezési idejét is, számolva az esetleges késésekre. Így emiatt sem kell Önnek aggódnia.

Igény szerint lehetőség van az autó házhoz vitelére. Ha Ön esetleg nyaralni vagy síelni indul, és a bepakolás előtt elkerülné a plusz kilométereket, mi házhoz visszük a bérautót.

Gyakori kérdések az autóbérlésről
Gyakori kérdések az autóbérlésről

Kaphatok-e biztonsági gyerekülést az autóhoz?

Természetesen gondoltunk családos bérlőinkre is. Babyhordozó, gyerekülés és ülésmagasító egyaránt rendelkezésre áll autóinkhoz. A kölcsönzéskor kérjük, előre jelezzék az igényüket!

Külső helyszínen történő autóátvételnél (pl. a repülőtéren vagy házhozszállítás esetén) az autóba előre beszerelt gyereküléssel érkezünk a helyszínre.

Családok számára ajánljuk az egyterű autóinkat, melyek tökéletes megoldást nyújtanak rekeszeikkel, tárolóikkal, nagy csomagtartójukkal egy családi utazáshoz.

Nekem kell gondoskodnom pályamatricáról?

Minden bérautónk rendelkezik a Magyarországon szükséges autópálya-matricával. Az ország területén Ön ezt korlátlanul használhatja. Emiatt Önnek nem kell aggódni, plusz költsége nem keletkezik a fizetős utak használatával.

Fontos tudni azonban, hogy külföldi útja során Önnek kell gondoskodnia a pályahasználati díjról. Természetesen mi segítünk Önnek a pályamatrica beszerzésében. 

Amennyiben Horvátországba utazik, javasoljuk az ENC készülék használatát az autópályákon. Ezzel a készülékkel Önnek nem kell sorban állnia minden fizetőkapunál. Egy kezdő összeggel előre feltöltött készüléket helyezünk az Ön autójába. Az utazás végén a készülékből kiolvasható a fizetős utakon megtett kilométer, és az előre feltöltött összeg korrigálásra kerül.

Gyakori kérdések az autóbérlésről
Gyakori kérdések az autóbérlésről

Csak készpénzben forinttal fizethetek?

A fizetési módok tekintetében is igyekszünk az Ön igényeinek megfelelni.  Többféle fizetési mód közül választhat: előre átutalással, helyszínen készpénzben vagy valutával.

Bruttó vagy nettó árakat látok a weboldalon?

Az oldalunkon feltüntetett kölcsönzési díjak nettó árak, azaz nem tartalmazzák az adó összegét.

Nekem kell kitakarítanom az autót?

Minden esetben tiszta, kitakarított bérautókat adunk át ügyfeleink részére.

Amennyiben Ön rövid távra (1-2 napra) bérelte az autót, valószínűleg nem lesz rá szükség, hogy komolyabb takarításra lenne szükség a kölcsönzési idő lejártával.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy autóinkat minden esetben tisztán várjuk vissza. Ellenkező esetben takarítási díjat számítunk fel.

Gyakori kérdések az autóbérlésről