10+1 tipp az autóbérléshez

Összegyűjtöttünk 10+1 tippet, trükköt, amit jó, hogyha figyelembe vesz akkor, amikor autóbérléssel foglalkozó céget keres.

  1. Autóbérlés Budapest
  2. 10+1 tipp az autóbérléshez

10+1 tipp az autóbérléshez

Az autóbérlésnek számtalan oka lehet. Nyaralás, üzleti út, csapatépítő tréning, saját autó szervizben, külföldi vendég érkezése stb. Bármi is legyen az oka az autóbérlésnek nagyon fontos, hogy pár dolgot észben tartsunk, amikor céget keresünk. Ha ezeket a tippeket figyelembe veszi, akkor biztos, hogy nem fog rosszul választani!

Ha elolvasta a 10+1 tippünket, akkor nincs más hátra, mint felkeresni minket. Ezt megteheti telefonon a +36 (20) 254 6475 számon, írhat nekünk emailt az info@bojtarberauto.hu címre, vagy az ajánlatkérés oldalon is írhat nekünk üzenetet. Keressen fel minket bizalommal!

1. Előre foglalás

Az előre foglalás sok esetben nagyon jó választás. Ha tudja, hogy mikor szeretne bérautót, akkor jobb előre foglalni, mivel nagy eséllyel egy szélesebb autó skálából tud válogatni ezzel ellentétben egy nappal az utazás előtt nem biztos, hogy olyan autót kap, mint amilyet szeretne. Az előre foglalás azért is jó, mert biztonságot ad. Ha külföldre készül például, akkor a listájáról már lehúzhatja az autóbérlést, hiszen elintézte, nem kell miatta idegeskedni, hogy vajon lesz-e autó stb. 

2. Kitől érdemes bérelni?

Mindig alaposan meg kell nézni, hogy milyen cégről van szó. Jó dolog visszajelzéseket olvasni, ismerősöket megkérdezni, illetve felhívni az adott céget. Egy telefonbeszélgetés alkalmával nagyon sok mindent le lehet szűrni. A jó cégeknek egyik ismérve, hogy leginkább új autóik vannak. Ez a biztonságot is jelentheti, hiszen az új autóknál kevésbé valószínű, hogy bármilyen meghibásodás történhet. Tőlünk érdemes autót bérelni.

10+1 tipp az autóbérléshez
10+1 tipp az autóbérléshez

3. Hány napra béreljünk autót?

Nyilván azt kell figyelembe venni, hogy hány napra szeretne autót. Azonban sok helyen, például nálunk is minél tovább bérel annál olcsóbb a napi díj. Ha például 8-9 napra kell autó, akkor jobban megéri 10 napra bérelni, hiszen ott már a napi díj olcsóbb. Mindig számoljon utána annak, hogy Önnek melyik a legkedvezőbb ajánlat.

4. Milyen autót válasszunk?

Ez sok mindentől függ. Az úticéltól, az utasok számától, a használat céljától, a csomagok méretétől stb. Azt is érdemes megvizsgálni, hogy mennyit szeretnénk utazni, hiszen, ha sokat, akkor érdemes alacsonyabb fogyasztású autót választani, amelybe kevesebbet kell tankolni. Sok cég esetében figyelembe veszik a saját igényeit, például, hogy benzines vagy dízel autót szeretne, hogy manuális vagy automata legyen a váltó stb.

5. Béreljünk sofőrt?

Általában nem szükséges, azonban mindig tapasztalt sofőr vezessen. Nálunk van lehetőség autómentő autónak a bérlésére is, ott van sofőr szolgálat. 

6. Nemzetközi jogosítvány

A magyar plasztik jogosítványt mindenhol elfogadják. Fontos, hogyha nálunk szeretne bérelni, akkor mindenképp ossza meg velünk az úticélját, mivel nem tudunk minden országba támogatni utazásokat!

10+1 tipp az autóbérléshez
10+1 tipp az autóbérléshez

7. Mivel fizessünk?

Általában azzal, amivel lehet. A legtöbb cégnél szinte csak készpénzzel lehet, a külföldi autóbérlőknél pedig sok helyen csak dombornyomott kártyával. Olyan helyet válasszon, ahol az Ön által preferált fizetési mód van. Ha nem érdekli különösebben, akkor ez ne befolyásolja a döntésben. Nálunk tud készpénzzel és bankkártyával is fizetni.

8. Biztosítások

Sok fajta biztosítás érhető el, erről mindenképp az adott cégnél kell érdeklődni. Nálunk van kötelező felelősségbiztosítás arra az esetre, ha a gépkocsi bérlője egy másik fél gépkocsijában töréskárt okoz. Az autókölcsönzés díja minden esetben tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítást.

Ezen felül Ön választhat opcionális biztosításaink közül. Ezek közül néhány: a bérlő saját hibájából eredő kár önrészének csökkentésére, vagy lopáskár önrészének csökkentésére szolgáló biztosítások. Természetesen az utasok biztonsága még fontosabb: szintén opcionálisan kérhető utasbiztosítás is.

9. Korlátlan és napi fix kilóméter 

Igény válogatja, hogy kinek melyik a jobb. A korlátlan sok esetben azzal jár, hogy alapvetően drágább a napi díj. A napi fix kilóméternél azonban érdemes előre kiszámolni, hogy mennyi a plusz kilóméter, és az mennyibe fog kerülni. Nálunk az átlag a napi 300 km, a további kilóméterek plusz 20 forinttal kerülnek elszámolásba. Például, ha Önnek városi használatra kell autó, akkor mindenképp a napi fix kilóméter fogja megérni.

10. Leadás és felvétel

A legtöbb cégnél csak és kizárólag kijelölt helyen, általában a cég telephelyen történhet meg az átvétel és a leadás. Ez azonban sokszor elég kényelmetlen, főleg akkor, hogyha messzebb van tőlünk a telephely. Épp ezért sok helyen már van olyan lehetőség, hogy egyedi címre, például otthonához vagy a repülőtérre szállítják az autót. Vigyázni kell azonban, sok cégnél ez rendkívül költséges. Nálunk 5-10 ezer forintba kerül az egyedi címre szállítás.

10+1 tipp az autóbérléshez
10+1 tipp az autóbérléshez

10+1. Mindig legyen résen

Bár nem kell feltételezni, hogy az autóbérléssel foglalkozó cég rosszat akar nekünk, azonban mindig jobb résen lenni. Alaposan át kell olvasni mindig a szerződést, ha valami nem világos akkor rá kell kérdezni. Az autót mindenféleképpen alaposan meg kell nézni, jó állapotban vannak-e a gumik, olajszint, vízszint, benzin, kilóméter óra – mindent meg kell nézni! Ha valamilyen hibát talál, akkor rögzítse, fotózza le, hogy a későbbi kellemetlenségeket elkerülje.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadja, akkor biztos, hogy nem lesz problémája az autó bérléssel!