Ózonos klímatisztítás

Annak érdekében, hogy gépjárműveink ne csak az utastérben legyenek tiszták és biztonságosak, a klímákat is rendszeresen alávetjük az ózonos fertőtlenítő eljárásnak, melyről megosztunk Önökkel pár információt. Kérdéseikkel hívjanak bizalommal!

  1. Autóbérlés Budapest
  2. Ózonos klímatisztítás

Miért az ózonos tisztítás a leghatékonyabb?

Köztudott, hogy a klímában számtalan kórokozó képes megtelepedni, mely különösen igaz azokra az időszakokra, amikor a klíma használaton kívül van egy ideig. Annak érdekében, hogy a klíma általi megbetegedéseket elkerülhessük, fontos a rendszeres és alapos klímafertőtlenítés.

Az ózonnal való fertőtlenítés folyamatának az az előnye, hogy egyszerre kezel négy problémát. Nem csak a klímában található vírusok, gombák és baktériumok ellen hatékony, de a penésztelenítést is elvégzi, kiirtja az élősködőket és bogarakat, de ezen felül még ráadásul szagtalanít is. Gépjárműveinket ózongenerátorral tisztítjuk, így azok klímái mentesek a vírusoktól és az egyéb kórokozóktól.

A másik előnye, hogy a jármű klímarendszerét nem szükséges megbontani ahhoz, hogy el tudjuk végezni a fertőtlenítést, hiszen az ózon gáz jellege miatt mindenhová elér, ahova a kezünk, vagy eszközeink kevésbé. A kellemetlen szagú kárpit, a dohányfüst is a múlté, ha ezt a módszert választjuk.

Milyen gyakran érdemes az ózonnal való tisztítást alkalmazni?

A klíma fertőtlenítése nem csak klímaszezonban esedékes, pedig sokan hiszik tévesen, hogy elegendő nyaranta egyszer elvégeztetni a tisztítást. Az igazság ezzel ellentétben az, hogy minimum két alkalommal nyáron és ősszel, a fűtés előtt, de jó esetben évszakos bontásban négyszer ajánlott a rendszert tisztíttatni, hiszen a szellőzésben folyton jelen vannak a kórokozók. Amennyiben úgy adódik, hogy elmaradt a tisztítás, akkor azt a fűtési és a klíma szezon előtt semmiképp nem szabad elszalasztani.

Az ózonnal fertőtlenített klíma és gépjármű az egészségre ártalmatlan, hiszen 30 perc alatt ártalmatlan oxigén molekulákká alakulnak vissza az ózon részecskék, így egy kis várakozás és egy alapos szellőztetés után káros anyagoktól és vegyzertől mentes autójával távozhat is. 

Amennyiben ózonos klímatisztítást szeretne végeztetni autóján, akkor forduljon hozzánk bizalommal! Elérhetőségeink egyikén árajánlatot és időpontot tud egyeztetni munkatársainkkal. 

Ózonos klímatisztítás