Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok

Ha nem szeretne kellemetlenségeket az autókölcsönzés során, hanem azt szeretné, hogy minden gördülékenyen menjen, akkor fogadja meg tippjeinket és tapasztalatainkat.

  1. Autóbérlés Budapest
  2. Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok

Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok

Az autókölcsönzés rendkívül változatos dolog. Teljesen más a külföldi autóbérlés és a hazai autóbérlés, és a különböző cégek között is nagy különbségek vannak. Ebben az írásban a hazai autókölcsönzést vesszük górcső alá.

Ez a szolgáltatás akkor megfelelő, hogyha itthon szeretne autót használni, például belföldi utazáshoz, vagy akkor, hogyha a saját autóját nem tudja valamiért használni. Természetesen van lehetőség külföldre is vinni az itthon bérelt autókat, de erre nincs mindenhol lehetőség – nálunk van. Ez az írás általánosan szól az autókölcsönzésről!

Az autókölcsönzés akkor lesz probléma mentes, hogyha meg vannak a megfelelő információk. Hogyha minden szükséges információ a birtokában van akkor már nincs más dolga, csak annyi, felkeressen minket. Ezt megteheti a +36 (20) 254 6475 számon, vagy az info@bojtarberauto.hu címen. Kérjük keressen fel minket bizalommal. Ha kérdései vannak akkor is keressen fel minket!

Befolyásoló tényezők

Az autófoglalásnak a költségét rendkívül sok minden tudja befolyásolni. Például az, hogy van-e előre foglalás, ha van akkor kin keresztül, hány napra vagy hétre foglal, a foglalási időszakba van-e hétvége és ünnepnap, nyitvatartási időben van-e felvéve és leadva az autó, mivel fizet, milyen biztosításokat köt, hányan fogják vezetni az autót, akik vezetik mennyi idősek, hány kilómétert tervez megtenni, van-e szükség extrákra.

A lista természetesen még lehetne bővebb, de talán ennyi is elég. Természetesen a legtöbb weboldalon (ahogy nálunk is) megtalálhatóak az árak, azonban nézni kell azt is, hogy hány kilómétert tervez egy nap, milyen extrákat szeretne, stb. Nálunk erre az (is) a megoldás, hogy telefonon megbeszélünk minden részletet. 

Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok
Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok

Foglalás

Sokaknál kérdés, hogy van-e értelme előre foglalni. Természetesen olyan esetekben, amikor sürgősen kell autó, akkor ez nem jön szóba, azonban egy nyaralás, üzleti út során tudja, hogy mikorra lesz szüksége az autóra. Azt javasoljuk, hogy jobb előre foglalni, nagy esély van arra, hogy több autó közül tud majd választani. 

Sok cégnél van olyan, hogy olcsóbb a foglalással bérelt autó, mint foglalás nélkül, ennek utána kell járni mindenféleképpen. Azonban a foglaló rendszerekkel is vigyázni kell, hiszen sok a rejtett költség. Van, ahol csak az autó napi bérleti díját írják ki, de nincs ott, hogy mennyibe kerül a plusz gyerekülés, a plusz kilóméterek stb.

Bérlési időtartam

A bérlés időtartama nyilvánvalóan attól függ, hogy hány napra van szüksége az autóra. Azonban sok esetben az is tényező, hogy milyen árakkal dolgozik az adott cég. Lehet olyan, hogy olcsóbb egy egész hetet kibérelni még akkor is, hogyha csak 5-6 napról van szó. Mindenképp meg kell nézni az árakat és az információkat, az adott céget is érdemes megkérdezni.

Autó kategóriák

Többféle szempont alapján lehet az autókat kategorizálni. Benzines vagy dízel, automata vagy manuális váltós, kombi, egyterű, városi, stb. Ha vannak preferenciái, akkor mindig jelezze a cégnél. Nálunk sokfajta autó érhető el, így valószínű, hogy találni fog olyat, ami megfelel az ízlésének.

Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok
Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok

Fizetés

Fizetés szempontjából nagyon vegyes az elvárás. Van ahol csak dombornyomott kártyával lehet fizetni (leginkább külföldi autófoglalásnál), vagy ahol csak készpénzzel lehet fizetni (legtöbb hazai autókölcsönző), és van ahol kártyával és készpénzzel is lehet fizetni, például nálunk. Ha már kártyák – nincs szükség nemzetközi jogosítványra, mivel az itthoni plasztik kártyák mindenhol elfogadottak.

Biztosítások

Manapság rendkívül sok fajta biztosítás létezik. Nálunk van kötelező felelősségbiztosítás arra az esetre, ha a gépkocsi bérlője egy másik fél gépkocsijában töréskárt okoz. Az autókölcsönzés díja minden esetben tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítást.

Ezen felül Ön választhat opcionális biztosításaink közül. Ezek közül néhány: a bérlő saját hibájából eredő kár önrészének csökkentésére, vagy lopáskár önrészének csökkentésére szolgáló biztosítások. Természetesen az utasok biztonsága még fontosabb: szintén opcionálisan kérhető utasbiztosítás is. A biztosításról mindig érdeklődjön. Érdemes a legtöbb biztosítást megkötni!

Kiegészítő extrák

Az extra kilóméter felár megtudja dobni az árakat, ha nem vigyázunk. A másik lehetőség az, amikor korlátlan a kilóméter megtétel, azonban itt más extra költségekkel kell számolni, például azzal, hogy a napi díj például drágább lesz. Nálunk napi 300 km megtehető extra költség nélkül, de van, ahol csak 150 km. Ezt mindenképp tisztázni kell a bérlés előtt.

Benzin kérdés

Sok esetben kényes téma a benzin. Az egyik legtisztább, ha teletankkal visszük el és teletankkal hozzuk vissza. Van olyan lehetőség is, hogy üresen visszük vissza. Ez meglehetősen nehéz, hiszen nem könnyű kiszámolni, hogy pont az autókölcsönzőhöz érve fogyjon ki a benzin... Nyilván ezt lehetetlen megoldani, így a cég mindig nyer egy kicsit a bent maradt benzinnel.

Mindenféleképpen a céggel kell egyeztetni, hogy náluk melyik a bevált módszer, vagy mik közül tud választani. 

Autókölcsönzési tippek és tapasztalatok