Mit nem szabad a bérautóval?

A bérautózásnál rendkívül sok szabály van, sok mindent nem lehet megtenni, és sok mindenre kell figyelni. Összeszedtük a legfontosabbakat.

  1. Autóbérlés Budapest
  2. Mit nem szabad a bérautóval?

Mit nem szabad a bérautóval?

A bérautózás során rendkívül sok szabály van, amit be kell tartani. Bár ezek között vannak rendkívül egyértelmű szabályok, vannak azok, amiket ki kell emelni és vannak azok, amiket nyomatékosítani kell. Ebben az írásunkban erről olvashat.

Ha az Ön számára már tiszták a szabályok, akkor nincs más dolga, mint bérelni egy autót. A weboldalunkon minden szükséges információt megtalálhat, többek között a külföldre vitelről, a szolgáltatásainkról, az autóinkról. Ha bármilyen kérdése lenne, vagy autót szeretne bérelni akkor keressen fel minket. Ezt megteheti a +36 (20) 254 6475 számon, vagy emailben, írjon nekünk üzenetet az info@bojtarberauto.hu címre. Várjuk megkeresését.

Nem szabad dohányozni

Dohányosként természetesen tiszteletben kell tartani a nem dohányosokat, így a bérautókban tilos a dohányzás. Ha mégis megtörténik, akkor általában takarítási díj van plusz költségként felszámolva. Ha pedig a cigaretta miatt kiég a kárpit, akkor mélyen a pénztárcába kell nyúlni ahhoz, hogy törleszteni tudjuk a kárt. 

Nem lehet külföldre vinni egyeztetés nélkül

Általában az itthon bérelt autókat tilos külföldre vinni. Vannak lehetőségek arra, hogy külföldre lehessen vinni, azonban nem úgy, hogy előzetes egyeztetés nélkül. A mi autóinkkal is lehet külföldre utazni, azonban ez mindig egy előzetes egyeztetést igényel, mivel nem támogatunk minden országot utazás terén.

A külföldi tartózkodás alatt az autóra nem vonatkoznak feltétlenül a biztosítások, valamint, ha probléma van, akkor a kölcsönzőcég nem tud segíteni.

A bérautókat azért sem éri meg külföldre vinni, mert a legtöbben van már érzékelő, amely érzékeli, hogyha a határ közelébe kerül az autó. Ha a szerződés nyíltan kimondja, hogy nem lehet külföldre vinni az autót, akkor jobb ezt nem meg szegni. 

Mit nem szabad a bérautóval?
Mit nem szabad a bérautóval?

Nem vezetheti az a vezető, aki nem szerepel a szerződésben

A szerződésben mindig szerepelnie kell annak, hogy ki a vezetője a bérautónak. Meg lehet jelölni második és harmadik sofőrt is, azonban ez általában plusz költséggel jár.

Az autót nem vezetheti az, akinek nincs engedélye rá. Akkor sem, hogyha a sarki kisboltba akar lemenni. Soha nem vezetheti az, aki nincs megjelölve. Ha olyan vezeti, aki nincs megjelölve, akkor egy balesetnél komoly problémák lehetnek. Ha balesetet okozunk, és nem szerepelünk, mint bejelentett vezető a bérleti szerződésen, akkor a jármű teljes értékéért vállalnunk kell a felelősséget. Ezt ugye senki sem szeretné. 

Nem szabad versenyezni, vontatni

Ez talán nagyon egyértelmű, azért mégis elmondjuk. A bérautókat a cégek utcai használatra adják, szigorúan tilos versenyezni vele, vagy vontatni, tesztpályára sem lehet vinni. Ha ilyen eset során megsérül a bérautó, akkor sajnos mélyen a pénztárcába kell nyúlni, hogy törleszteni tudja a kárt.

Figyeljünk a kulcsra és a forgalmira

A kulcsra és a forgalmira mindenféleképpen vigyázni kell. Jobb nem bent tartani az autóban, hanem inkább mindenhova magával vinnie. Ha elhagyja a kulcsot vagy az megsérül akkor az rendkívül drága mulatság lesz. A legszerencsétlenebb esetben nem csak a kulcsot, hanem a bérautó árát is ki kell fizetni... Figyeljen mindenki a kulcsra. Ha mégis eltűnne, megrongálódna, akkor azonnal fel kell hívni az autókölcsönző céget.

Mit nem szabad a bérautóval?
Mit nem szabad a bérautóval?

Ne hagyjuk a kulcsot a járműben, kesztyűtartóban, felügyelet nélkül

A híradásokban találkozhatunk olyan esetekkel, amikor egy pár, egy család elment egy étterembe bérautóval, a kesztyűtartóban hagyták a forgalmit, a szerződést, így a tolvaj megszerezte az autót, a bérlő személyes adatait, a bankkártya adatait. Mire a bérlő befejezte a desszertet a tolvaj már ki is pakolhatta a lakást...

Nagyon fontos, hogy a szerződést (személyes adatainak védelmében) és a forgalmit a kulccsal mindig tartsa magánál. Olyan esetekről is lehet hallani, amikor a bár pultjára valaki lerakja a kulcsot és a tolvaj elcseni, majd kimegy a parkolóba és egy kettőre megtalálja az autót... Jobb vigyázni.

Figyeljünk a parkolásnál

A parkolás során egyrészről figyelni kell arra, hogy ne tegyünk kárt más autójában és a bérautóban sem. Bár tény, hogy van biztosítás az autón, azonban a kellemetlenségeket jobb elkerülni. A parkolás mindenhol más, mindig alaposan ellenőrizze, hogy ahol épp leparkolt, ott ingyenes-e a parkolás. Ha nem, akkor feltétlenül fizesse ki, hiszen a büntetést a bérlőn hajtják be.

Mit nem szabad a bérautóval?